Через високі показники іцидентності захворюваності на коронавірус у Ковелі та Ківерцівському районі не послаблять карантин.

Читайте також: В Україні кафе те ресторани повноцінно відновлюють роботу: названо дату

Про це йшлося 3 червня у Волинській облдержадміністрації під час брифінгу щодо ситуації в області з протидією поширенню коронавірусної інфекції.

Як зазначила головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко, показники, які моніторить МОЗ, не дають підстав послаблювати карантин в області, зокрема і в Ковелі.

"На сьогодні наша область – на 7-му місці із кількості захворювань на коронавірус. Показник інцидентності за 7 днів складає 14,6 на 100 тисяч населення при рекомендованому МОЗ – 12. Зокрема, найвищі показники у Ківерцівському районі – 34,6, Ковелі – 20,51. У Луцьку показник становить 13,3, Нововолинську – 10,79. Тому поки показники, які моніторить МОЗ, не дають підстав говорити про подальше послаблення карантину в області, зокрема в місті Ковелі", – сказала Наталія Янко.

Читайте також: У психлікарні на Волині, де масовий спалах коронавірусу, ще одна смерть

Вона наголосила, що показники захворюваності досить високі. Так, наприклад, показник інцидентності в Ковелі становить більше 20 хворих на 10 тис. населення, а в Ківерцівському районі – 34,6 на 100 тис. населення (для послаблення карантину достатньо 12 хворих на 10 тис. населення).

Нагадаємо, станом на 9.00 3 червня на Волині виявили 959 випадків захворювання на коронавірус, з них – 27 закінчилися летально.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook