У Міністерстві охорони здоров’я анонсували початок сезону харчових отруєнь.

Читайте також: Вчені повідомили, як дізнатися свою тривалість життя

З цього приводу у МОЗ розповіли, як уникнути розладів травлення. Першим правилом харчової безпеки є чистота, наголосили у відомстві, передає УНН з посиланням на прес-службу міністерства.

"Все дуже просто: ретельно мийте руки (перед тим, як брати продукти і готувати їжу, після туалету), фрукти та овочі (особливо, якщо плануєте подавати їх сирими), стежте за чистотою кухонного приладдя (в умовах пікніку вимийте та продезінфікуйте поверхні, на яких нарізатимете та подаватимете їжу), захищайте їжу від комах, гризунів та інших тварин", – деталізували у МОЗ.

Читайте також: В Україні зафіксували небезпечну інфекцію

По-друге, важливо слідувати за терміном придатності продуктів, зазначили у міністерстві.

"Навіть якщо берете звичайний йогурт, перевіряйте його термін придатності. Намагайтесь вибрати найсвіжіші продукти", – пояснили у МОЗ.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter