Адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 серпня. Станом на 6 серпня 10 областей не можуть перейти до послаблення карантинних обмежень. З попереднього переліку вилучили Київ та Миколаївщину. Проте у список потрапила Одеська область.

Читайте також: Новий антирекорд: в Україні виявлено за добу 1318 випадків COVID-19

В Україні наразі діє адаптивний карантин. З 22 червня можливість послаблення обмежень в регіоні визначають за 4 критеріями, повідомляє пресслужба МОЗ.

Карантин тепер посилюватимуть у регіонах, в яких:

завантаженість ліжок в закладах охорони здоров'я становить понад 50%;

середня кількість ПЛР-досліджень та ІФА-тестів менша, ніж 24 на 100 тисяч населення впродовж тижня;

коефіцієнт виявлення випадків коронавірусу складає понад 11%;

показник динаміки зростання випадків COVID-19 – понад 10%.

Які області не готові до послаблення карантину

Станом на 6 серпня 10 регіонів не відповідають показникам для послаблення карантину. У трьох областей не відповідають нормам два показники. У Чернівецькій області – одразу три.

Читайте також: +1 смерть: де на Волині виявили нових хворих на коронавірус станом на 6 серпня

Не готові до послаблень: Волинська область, Житомирська область, Закарпатська область, Івано-Франківська область, Одеська область, Рівненська область, Харківська область, Хмельницька область, Чернівецька область, Чернігівська область.

Нагадаємо, що за останню добу на Волині зареєстровано 44 нових випадки захворювання на COVID-19: м. Луцьк – 18, Луцький район – 8, Любешівський район – 5, Ківерцівський район – 4, Маневицький район – 3, Володимир – Волинський район – 3, Горохівський район – 1, Ратнівський  район - 1, Турійський район – 1.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook