Виконуючий обов'язки генерального директора "Центру громадського здоров'я МОЗ України" Ігор Кузін надав роз'яснення щодо дистанційного навчання у школах після канікул. Переведення на таке навчання залежатиме від того, у якій карантинній зоні перебуває регіон.

Читайте також: Влада збирається посилити карантин в Україні, – ЗМІ

Про це він розповів у коментарі РБК-Україна.

"Тут ситуація буде залежати від того, в якому регіоні чи районі перебуває школа, тому що сама ідеологія адаптивного карантину полягає в тому, щоб застосовувати різні підходи до різних територій", − сказав він.

Представник МОЗ зазначив, що у деяких регіонах ситуація з коронавірусом склалася таким чином, що відстежити контактних осіб дуже важко.

"Є також області, де ситуація керована або поодинокі випадки лише. Тому в тих регіонах, які знаходяться у помаранчевій або червоній зоні, там можливо буде ставитися питання про дистанційне навчання (після канікул, − ред.)", − сказав Кузін.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки сьогодні рекомендуватиме всім установам загальної середньої освіти почати осінні канікули 15 жовтня. Рекомендації надішлють усім школам незалежно від карантинної зони.