Кожен другий українець у 2018 році підписав декларацію зі своїм сімейним лікарем, з них 76% задоволені якістю наданих медичних послуг.

Читайте також: Українці зможуть повертати ліки до аптек

Про це заявили в Міністерстві охорони здоров’я України, посилаючись на результати дослідження соціологічної групи Рейтинг, пише Корреспондент.

"У 2018 року декларації із сімейними лікарями, терапевтами або педіатрами, підписали понад 23 мільйонів українців – це 50% жителів країни. З них 76,6% задоволені якістю медичних послуг.

Читайте також: В Україні заборонили медичні сиропи

Ця цифра значно вище, ніж очікували українські та зарубіжні експерти, і свідчить про потужний запит на зміни, які є в суспільстві", – йдеться в повідомленні. 

За даними Міністерства охорони здоров’я, у 2019 році гарантований пакет послуг не зміниться. "З другої половини 2019 року працюватиме програма Безкоштовна діагностика. За направленням вашого сімейного лікаря ви зможете проходити кілька видів рентгену, УЗД, мамографію, ехокардіографію серця, аналізи та інші діагностичні дослідження в будь-якому медзакладі за вашим вибором, який бере участь у програмі. Оплачувати послуги в програмі буде Національна служба здоров’я", – запевнили в міністерстві.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter