Під час операції зі звільнення заручників "луцького терориста" снайпери не брали участі. Про причини розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Читайте також: "Побудували офіси і називають їх церквами": луцький терорист розповів про плани захоплення місцевого собору

"Він (Кривош – ред.) дуже добре підготувався. Він дуже грамотно діяв. Коли він захопив автобус, спеціально вибрав той автобус, в якому є занавіски. Тому що не у всіх автобусах у нас сьогодні є занавіски", – пояснив він.

За словами Геращенка, Кривош посадив заручників уздовж вікон, сам не витикався, тому снайпер не міг його зняти.

"Тому всі розмови про те, що треба було його прикінчити пострілом снайпера, вони можуть залишитися, знову ж таки, для диванних експертів. Ми не могли ризикувати життям нікого із заручників. І тому результат спецоперації – те, що всі заручники залишилися живі. А те, що терорист перебуває за ґратами – я вважаю, це успіх", – сказав він.

Читайте також: У Луцьку обрали міру запобіжного заходу терористу Кривошу, який утримував у заручниках автобус з людьми

Нагадаємо, в Луцьку 21 липня зловмисник зі зброєю в руках захопив автобус з пасажирами. Він утримував заручників понад 10 годин, після чого був затриманий поліцією.

Терористу обрали міру запобіжного заходу. Його взяли під варту на 60 днів, до 18 вересня включно. Рішення прийняв Луцький міськрайонний суд 23 липня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook