15 листопада затримали особу, ймовірно задіяну у корупційній схемі з заволодіння коштами державного бюджету України, виділеними для так званого проекту "Стіна".

Про це пише УНН з посиланням на прес-центр НАБУ.

"За даними слідства, ця особа виступила пособником у заволодінні бюджетними коштами службовими особами Державної прикордонної служби України (далі – ДПСУ) та керівниками підприємств-генпідрядників", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, як встановили детективи НАБУ, затриманий організував придбання підприємства з ознаками фіктивності та впродовж 2015–2016 років забезпечував через нього переведення у готівку безготівкових коштів, що надходили від генеральних підрядників, залучених службовими особами ДПСУ для здійснення заходів з інженерно-технічного облаштування кордону.

Всього, відповідно до даних слідства, за участю цього підприємства конвертовано у готівку понад 10 млн грн, виділених для інженерно-технічного облаштування кордону, якими у подальшому заволоділи учасники злочинної схеми.

Наразі з затриманим проводяться слідчі дії, вирішується питання повідомлення йому про підозру, а також обрання запобіжного заходу.

Крім того, за результатами проведених обшуків детективи НАБУ вилучили понад 40 печаток підприємств з ознаками фіктивності, зокрема й тих, які були задіяні в злочинній схемі заволодіння бюджетними коштами, а також декілька сотень тисяч готівки.