Сполучені Штати Америки офіційно оголосили, що Північна Корея несе пряму відповідальність за кібератаку з використанням вірусу WannaCry, яка сталася в травні 2017 року й охопила понад 150 країн світу.

Читайте також: Волиняни у Facebook стають жертвами нового вірусу: поради, як захиститись від атаки

Відповідну заяву зробив помічник президента з питань безпеки Томас Боссерт у статті, опублікованій в понеділок в Wall Street Journal, пише Інтерфакс-Україна.

"Після ретельного розслідування США офіційно покладають відповідальність за масштабну атаку вірусу WannaCry на Північну Корею", – йдеться в публікації.

Боссерт посилається на висновки британських спецслужб і Microsoft, які також передбачають, що за хакерами стоїть влада КНДР.

За його словами, президент США Дональд Трамп вживатиме всіх необхідних заходів для того, щоб переконати владу інших країн дати відсіч північнокорейській загрозі в сфері кібербезпеки, а також має намір добиватися введення нових санкцій проти Пхеньяна Радою безпеки ООН.

Перші припущення про причетність КНДР до атаки були висловлені ще в травні. На думку експертів, про це свідчать особливості використаного зловмисниками коду, які простежувалися в інших атаках, що виходили від Пхеньяна. У КНДР всі звинувачення називають помилковими.

Цілями хакерів стали компанії, організації та відомства в 150 країнах світу; від неї постраждали близько 300 тис. комп'ютерів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook