У Німеччині звільнили голову Федерального відомства з охорони конституції Німеччини Ганса-Георга Маасена, якого звинувачували у незаконній передачі інформації ультраправій партії "Альтернатива для Німеччини" та скандальній заяві щодо заворушень у Хемніці.

Читайте також: Українські десантники беруть участь у військових навчаннях у Німеччині (Фото)

Про це рішення у вівторок повідомляється на сайті німецького уряду, − пише "Європейська правда".

Маасен обійме посаду статс-секретаря в міністерстві внутрішніх справ Німеччини.

Рішення про відставку Маасена з посади глави спецслужби було прийнято на зустрічі керівників партій "великої коаліції" канцлера Німеччини Ангели Меркель,міністра внутрішніх справ Німеччини Горста Зеєгофер та очільниці парламентської групи соціал-демократів Андреа Налес.

Маасена звинувачували в неправомірної передачі парламентській фракції правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" інформації з неопублікованого звіту очолюваної ним спецслужби. Йшлося про кількість передбачуваних ісламістів і бюджет Федерального відомства з охорони конституції, − пояснює "Deutsche Welle".

Політик також потрапив під шквал критики через свою заяву про "недоведену справжність" відеозапису з Хемніца, де кілька німців женуться за темношкірими іноземцями. Він стверджував, що мова йде про "цілеспрямовану дезінформацію, щоб відвернути громадськість від вбивства в Хемніці".

Читайте також: Волинські журналісти відстоювали країну на міжнародному футбольному турнірі у Литві (фото)

За інформацією видання "Die Welt", Меркель підтримала звільнення Маасена, оскільки він втрутився в політику, не маючи на те права як керівник спецслужби.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter