У новоствореній Ківерцівській ОТГ відбулася перша сесія. На засіданні обранці громади отримали мандати, створили депутатські фракції та комісії, а решту питань перенесли на потім. Спочатку сесію планували продовжити 11 січня, проте, оскільки цього дня на Волинь приїздить Президент, то засідання перенесли на 16 січня.

Читайте також: На Волині священика та вірян не повідомили про "ланцюг єднання" (відео)

Про це йдеться у відео-сюжеті ТРК Аверс.

На сесії людно, окрім ківерцівських депутатів до зали завітали і депутати обласної ради Волині і обранці громади Луцької міської ради.

Розпочали засідання з підсумків виборчих перегонів. Голова Ківерцівської виборчої комісії Григорій Павленко наголосив, що без казусів не обійшлося. Зокрема "Приватбанк" заморозив рахунки виборчого фонду і кандидати не могли освоїти кошти на агітацію. У такій ситуації опинилися усі кандидати, тому умови так би мовити були рівні.

Кандидатам вручили мандати, а голова комісії привітав переможців виборів до Ківерцівської ОТГ.

"На посаду міського голови були виставлені 6 кандидатур, два з них було висуното від політичних партій, і 4 самовисунення", − зауважив Григорій Павленко, голова Ківерцівської виборчої комісії.

У виборах переміг багаторічний ківерцівський голова Володимир Жгутов. А от депутатську більшість здобули обранці від УКРОПу. Їх до ОТГ пройшло аж шість.

"Я вважаю, що партія виправдала свої обіцянки данні в 2015 році. Люди повірили нам, був великий вплив на довіру людей, в цілому, це дало такий результат", − розповів депутат від УКРОП Віктор Лисюк.

Під час сесії депутати одразу об'єдналися у фракції. Їх вийшло 4, а саме фракція від УКРОПу, від Аграрної партії, від Народного руху і Народного контролю.

Читайте також: Знову мандрує: на Волині затримали вантажівки з львівським сміттям

Секретарем ради стала депутат Оксана Баранович. Також обрали секретаря – за кандидатуру проголосували одноголосно.

Спільним голосуванням обранці громади вирішили, що розглянуть лише 7 організаціних питань, а сесію продовжать іншим разом.

Першочергова пропозиція була перенести засідання на 11-те січня, але оскільки цього дня на Волинь їде президент дату перемінили і вирішили зібратися 16-го вже числа.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter