Начальник Любешівського відділення поліції Олег Матчук, якого затримали на хабарі, задекларував чималі кредити.

Читайте також: Лучанину, який за хабар видав сертифікат "Євро-5", оголосили про підозру

Про це йдеться в електронній декларації правоохоронця за 2017 рік, − передає ВолиньPost.  

У власності Олега Матчука – дві земельні ділянки у селі Крупа (694 кв.м.) та у селі Підгайці (1200 кв.м.). Також чоловік задекларував житловий будинок площею 240 "квадратів" у селі Підгайці поблизу Луцька.  

В автопарку родини – дві машини. Зокрема ВАЗ-21171 (2007 р.в.) оформлений на Олега Матчука, а Renault Megane (2012 р.в.) – на дружину Лілію Матчук

Упродовж 2017 року поліцейський отримав майже 134,2 тисячі гривень зарплати та 1400 гривень – соціальні виплати. Зарплата його дружини у 2017 році становила 45,6 тисячі гривень. 

У розділі "Фінансові зобов’язання" чоловік задекларував відразу три кредити. Зокрема 30 тисяч гривень – зобов’язання перед обласним фондом підтримки індивідуального будівництва на селі, яке виникло у 2002 році. 

Ще два кредити – свіжі, отримані у 2017 році. Це 53 тисячі гривень ("Приватбанк") та 27 тисяч гривень ("Ощадбанк"). 

Читайте також: На Волині зловили на хабарництві інспектора прикордонної служби (фото)

Як повідомлялось раніше, оперативники спецслужби встановили, що підполковник поліції налагодив механізм отримання неправомірної вигоди від волинянина за безперешкодне переміщення незаконно видобутого бурштину-сирцю територією району. Вартість "послуг" зловмисника становила 150 доларів за кожний автомобіль із нелегальним вантажем. 

Правоохоронці затримали хабарника в одному з населених пунктів району під час отримання чергового траншу неправомірної вигоди обсягом 1200 доларів США. Раніше оперативники спецслужби задокументували два факти отримання поліцейським хабарів загальною сумою 1500 доларів. 

У межах розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України кримінального провадження тривають слідчі дії.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter