В українсько-польських взаєминах настає новий, інтенсивний етап співпраці. Він характеризуватиметься зростанням кількості зустрічей та двосторонніх візитів.

Читайте також: Польща стане більш українізованою

Наразі Україна потребує від Європи підтримки у питанні протидії російській агресії і зближення з ЄС, тому можна сказати, що держава вже "виросла" зі "Східного партнерства", наголосив в коментарі "Укрінформ" посол України в Польщі Андрій Дещиця.

"Ми вже доросли до іншого етапу відносин з ЄС. "Східне партнерство", яке вже має 10 років і яке передбачало залучення України та інших членів Партнерства ближче до ЄС, має переглянути свої пріоритети. Україна вже виросла з цього сусідства, маючи значно тісніші інші механізми співпраці: асоціацію з ЄС, зону вільної торгівлі, безвізовий рух",– зазначив дипломат.

Читайте також: Розповіли, скільки українців у 2018 році стали біженцями у Польщі

У той же час Дещиця передбачає значне потепління у відносинах між Україною та Польщею.

"24 січня відбулася зустріч керівництва парламентів, співголів парламентської асамблеї Україна–Польща, керівників груп дружби Україна–Польща і засідання Українсько-польського форуму партнерства. Це показує новий інтенсивний період у співпраці, контактах і переговорах. Сподіваюся, що ще до парламентських виборів в Україні і Польщі відбудеться кілька візитів, а це означає ще глибший діалог", – додав посол.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter