Міжнародна компанія Lindab, у якій є підприємства під столицею Польщі Варшавою, зобов'язала працівників з України носити одяг кольорів національного прапора, через що була звинувачена в дискримінації.

Читайте також: Працювати українцям у Польщі можна легально і вдвічі довше

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Gazeta Stołeczna.

Про незвичайну сегрегацію на заводі, розташованому в селищі Верухове, журналістам розповів один із клієнтів, який зауважив, що працівники компанії мають уніформу різного кольору залежно від відділу, у якому вони працюють.

При цьому громадяни України є винятком: незалежно від ділянки, на якому люди працюють, вони зобов'язані носити одяг синьо-жовтого кольору.

"Я не міг навіть уявити, що таке можливо! Уявіть, що поляків зобов'язують одягати червоно-білу уніформу, коли вони працюють на фабриці за кордоном", – обурився клієнт.

Зі свого боку керівник заводу Міхал Вроблевський заперечує звинувачення на свою адресу. Чоловік заявив, що таким чином "позначає" співробітників, які не розмовляють польською мовою.

Читайте також: У Польщі заявили про сотні тисяч біженців з України

"У нас усі співробітники носять сині штани та різні сорочки. Механіки – зелені, бригадири – червоні. Це така система ідентифікації. А жовті сорочки українців означають, що вони не говорять польською", – пояснив Вроблевський.

Експерти в питаннях протидії дискримінації впевнені, що дії роботодавця є незаконними.

"Це – принизлива практика сегрегації", – цитує видання представницю асоціації "Ніколи знову" Анну Татар.

Читайте також: Українці назвали головні шахрайські схеми при працевлаштуванні за кордоном

В асоціації відзначають, що таке позначення українців не має функціонального змісту, а також створює національне розділення серед співробітників. Водночас, керівник виробництва говорить, що така ідентифікація допомагає самим українським співробітникам.

У ЗМІ також з'явилася інформація про те, що в національну інспекцію з питань праці вже направлено прохання втрутитися в ситуацію.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook