Будь-хто, хто хоче придбати закордонний автомобіль, який не був зареєстрований у Польщі, може перевірити його історію.

Читайте також: Найпопулярніші вживані авто в Україні, які везуть із Європи

Відтепер завдяки розширеній послузі польського Міністерства цифровізації "Історія транспортного засобу" можна це зробити, не виходячи із дому, – пише Монітор-інфо.

Уже майже місяць покупці та власники імпортованих автомобілів, куплених на вторинному ринку деяких європейських країн, США та Канади, можуть перевірити минуле своїх автівок на порталі historiapojazdu.gov.pl.

Не забудь про eGO

Раніше в системі були лише автомобілі, привезені із закордону та зареєстровані в Польщі. Зараз послуга охоплює також закордонні автомобілі, які ще не внесені до Центрального реєстру транспортних засобів, але вже надійшли у продаж.

Послуга безкоштовна. Щоби нею скористатися, потрібно зареєструватися (профіль eGO). Це необхідно для того, щоби захистити систему від оптового стягнення даних та водночас забезпечити доступ індивідуальним покупцям. Потрібно буде підготувати VIN автомобіля та дату його першої реєстрації.

Не купуй брухту

Можливість перевірити автомобілі з закордону – це чергова послуга в рамках програму Центрального реєстру транспортних засобів CEPiK 2.0. Якщо обраний автомобіль входить до закордонної бази, у закладці "Закордонні дані" можна буде знайти інформацію в таких категоріях, як крадений, переданий у брухт, аварійний, пошкоджений, підкручений лічильник, недопущений до руху, використовувався як таксі.

У випадку підтвердження якоїсь категорії, навпроти неї з’явиться червоний знак оклику. Також відповідна інформація з’явиться, якщо автомобіля немає у закордонній базі.

Довірся історії

Уже можна перевірити історію автомобілів із обраних європейських держав (зокрема, із Франції, Бельгії, Нідерландів, Італії, Швеції), а також із США та Канади.

Сайт historiapojazdu.gov.pl існує із червня 2014 р. і користується великою популярністю серед потенційних покупців вживаних автомобілів, які перевіряють їхнє минуле.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter