Польсько-українська господарча палата спільно з Всеукраїнською асоціацією компаній з міжнародного працевлаштування почали проект Партнерство та працевлаштування.

Читайте також: Чого українцям слід остерігатися на заробітках у Польщі

Про це повідомили у Всеукраїнській асоціації компаній з міжнародного працевлаштування, пише Укрінформ.

Передбачається, що проект з одного боку повинен вирішити проблему шахрайства при працевлаштуванні українців в Польщі, а з іншого – організувати нормальне функціонування ринку міжнародного працевлаштування українців.

Відзначається, що одним із факторів подолання шахрайства буде безкоштовне працевлаштування. "Українці не повинні платити гроші за своє працевлаштування за кордоном, а компанії-посередники будуть отримувати дохід не від фізосіб, а від роботодавців, які шукають для себе персонал", – йдеться в повідомленні.

В асоціації вважають, що таким чином безкоштовне працевлаштування завдасть удар по шахрайських схемах недобросовісних компаній.

Читайте також: Як гроші заробітчан впливають на курс гривні

Президент асоціації Василь Воскобойник вважає, що в Україні недостатньо робиться для того, щоб захистити українських заробітчан і організувати нормальне функціонування ринку міжнародного працевлаштування.

"Українцям треба знати, що шукати роботу в Польщі потрібно тільки через ліцензовані компанії, які несуть відповідальність за те, куди вони відправляють людей. Крім того, працевлаштуватися краще на великих підприємствах, де виплата зарплати йде на банківську карту, дотримуються всі передбачені польським законодавством норми охорони праці та соціальне страхування ", – підкреслив він.

Також наголошується, що Польща дуже зацікавлена в українських заробітчан, оскільки польський ринок праці сьогодні знаходиться в погану демографічну ситуацію.

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter