Після довгих суперечок та вагань, наприкінці 2017 року в Польщі таки прийняли Закон про заборону торгівлі, який поступово обмежуватиме торгівлю по неділях у Польщі. Відтак, у 2018 році торгівля в неділю буде дозволена лише двічі на місяць.

Читайте також: Волиняни перекрили дорогу на "Ягодин"

Окрім того, магазини будуть зачинені також в офіційні вихідні – на церковні та державні свята, а напередодні Різдва та Великодня магазини працюватимуть за скороченим графіком, пише VseTut.

Закон почне діяти з 1 березня 2018 року.

Згідно із прийнятим законом, торгівля у неділю та свята забороняється майже у всіх торгових точках Польщі. Винятками є тільки автозаправні станції, аптеки та торгові будки на залізничних вокзалах та в аеропортах. Законопроект про заборону торгівлі в неділю також не торкнеться інтернет-магазинів.

Багато людей негативно сприйняли впровадження цього закону, адже більшість населення робить закупи саме у вихідні. Зокрема, багато українців перетинають кордон власне з метою закупів у Польщі, адже це досить вигідно і зручно.

Читайте також: У Польщі жорстоко принизили українських працівників

Як стверджують експерти, деякі великі та популярні торгові мережі у Польщі, такі як Biedronka та Lidl, можуть обійти заборону торгівлі на неділях. Однак наразі це лише припущення.

Тому, плануючи тепер поїхати на закупи до Польщі, перевірте, чи працюватимуть у цей день магазини, аби не потрапити в неприємну ситуацію.

Перелік днів у 2018 році, коли торгівля в Польщі НЕ відбуватиметься:

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook