У Польщі реалізують проект, який має на меті допомогти студентам зі Східної Європи, в тому числі з України, знайти легальну роботу в країні.

Читайте також: За кордоном постійно працюють понад 3 мільйони українців

Мова йде про проект "EdWork", який передбачає пошук тимчасового заробітку, а також постійної праці як для іноземних студентів, котрі навчаються в Польщі, так і для студентів іноземних закладів вищої освіти, пише Польське радіо.

"Наші партнери, серед яких великі польські та іноземні фірми, зокрема, зі сфери послуг, харчової промисловості та логістики, вже заявили про готовність працевлаштувати 850 студентів зі Східної Європи на період літніх канікул", – розповів президент Групи EWL Анджей Коркус.

Читайте також: Українським заробітчанам влаштували приємний сюрприз у польських супермаркетах

Зазначається, що всі питання щодо легалізації перебування в Польщі, влаштування на роботу з гідною зарплатою, забезпечення житлом, будуть вирішенні в рамках проекту.

"Участь у програмі безкоштовна. На початковому етапі проект триває від 1 до 3 місяців – тобто якраз у період літніх канікул. Далі ми передбачаємо можливість знайти молоді зі Східної Європи роботу в Польщі, сумісну з навчанням в польських вишах", – сказав ініціатор проекту, уповноважений з інтернаціоналізації вищої освіти Парламенту студентів Польщі Кірил Салата.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter