Радник президента України Петра Порошенка і помічник міністра оборони Степана ПолторакаЮрій Бірюков відповів на звинувачення бойовиків т.зв. "ДНР" в тому, що позиції проросійських терористів були обстріляні з Javelin.

Читайте також: Онищенко презентував книгу про Порошенка: "Правдива історія про українського диктатора"

За словами Бірюкова, технічні характеристики американської протитанкової системи Javelin не дають можливості обстрілювати будь-які позиції, в тому числі й “ДНР”, пише Обозреватель.

"Факт обстрілу чого-небудь з Javelin можу легко спростувати. Javelin технічно неможливо щось обстрілювати, вони по-іншому працюють", – сказав радник президента, додавши, що звинувачення терористів не варто сприймати всерйоз.

Бірюков також пояснив принцип роботи Javelin.

За його словами, це точкова протитанкова ракета, яка наводиться на теплові плями техніки, а не система залпового вогню, і не артилерія.

Цю ракету спочатку потрібно навести на щось, а після виходу з контейнера вона далі працює по наведеній цілі по тепловому сліду, – пояснив радник Порошенко.

Однак Бірюков відмовився відповісти, чи надійшли на озброєння української армії американські протитанкові системи, пославшись на закритість інформації.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter