Представник Президента у ВР, народний депутат України фракції БПП Ірина Луценко на Погоджувальній раді зробила скандальну заяву щодо причетності Петра Порошенка до розкрадання оборонного комплексу держави. Вона заявила про величезну роль чинного президента у розбудові та становленні сучасної армії. Окрім того, Ірина Луценко відзначила нетерпимість Петра Порошенка до проявів корупції, зокрема в оборонній сфері.

Читайте також: "Свинарчуків Порошенка – за ґрати": у Києві активісти вимагають заарештувати Гладковських

"Мова, як армія, є гарантією суверенітету і незалежності України. Зазначу, Президентом України за три роки розбудовано армію, яка увійшла в Топ-10 найсильніших армій Європи. Армія забезпечена десятками нової техніки, яка до 2014 року ганебно різалася, розкрадалася попередніми прем’єр-міністрами, керівниками Міноборони.

Крім того, Президент України закликає в найближчий термін довести до суду справи, які розслідуються антикорупційними органами, ГПУ та ДБР щодо підприємств "Укроборонпрому".

Глава держави наголошує на необхідності проведення міжнародного аудиту "Укроборонпрому". Також Порошенко вимагає, щоб Рахункова палата, спільно з правоохоронними органами, провела ревізію контрактів в "Укроборонпромі".

За фактами розкрадання в армії за останні п’ять років порушено понад 400 кримінальних справ ГПУ.

Президент наголошував, що він створював українську армі, і розкрадати її не дасть. Глава держави зазначає, що для прозорості розслідування, матеріали мають бути передані в Спеціальну слідчу комісію ВР, яка вже працює декілька років. Там присутні представники різних фракцій, комісія вже розслідує факти розкрадання в армії з 2004 по 2017 роки", – зазначила Луценко.

Читайте також: "Гробовозки" Гладковського і Порошенка: як президент з партнерами заробляють на війні

Ірина Луценко

Втім, слова представниці Гаранта цілком розбігаються з реальним станом речей. Достовірні докази журналістських розслідувань доводять що найближчі бізнес-партнери та друзі Петра Порошенка займаються розкраданням армії України і саме вони гальмують її розвиток та оснащення за сучасними стандартами.

Не залишається осторонь корупції і сам президент, адже одразу кілька його підприємств тісно замішані у злочинних схемах грабунку державних коштів, спрямованих на оборонну сферу.

Саме Петро Прошенко та його товариш Олег Гладковський з сином глузують з українського народу і ставлять під загрозу обороноздатність держави під час війни із Росією. Найгенебніше у цій ситуації – це робота правоохоронних органів, які абсолютно інертні і цілком ігнорують факти й докази розкрадання державних коштів названими особами. Між іншим вся правоохоронна система утримується за податки рядових українців, яким вони зобов'язані служити. На жаль, про честь мундира забула переважна більшість правоохоронців, що яскраво демонструє ця ситуація.

Читайте також: Частина 3: як друзі Порошенка розкрадали українську армію на сотні мільйонів гривень

Заяви Ірини Луценко виглядають вкрай ницо, адже є виявом неповаги до українського суспільства, яке, схоже, тримають за дурнів і годують лише гарними гаслами і примарними досягненнями.

Саме Петро Порошенко є джерелом розповсюдження корупції. Він розставив по найбільш злачних посадах своїх вірних друзів, які допомогли створити атмосферу благодатну до крадіжок державних коштів у космічних масштабах. Кононенко і Гладковський стали "смотрящими" за армією, на яку виділяються мільярди і яку у 2014 відновили волонтери, звичайні українці та пенсіонери, що слали смс, Гонтарєва – за НБУ, Южаніна – за фінансовими потоками, Вовк – НКРЄ, який встановлював тарифи для президента і Ахметова за компослуги, Грановського –  "смотрящим" за судами. Цей список можна ще довго продовжувати.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter