Їх тут п’ятеро. Хоча насправді вдесятеро більше. Уявіть собі, натовп розлючених мам, які ще вчора одна одну в очі не бачили. А вже сьогодні згуртувалися навколо спільної біди.

Читайте також: 1,5% українців інфіковані гепатитом В

Про це повідомляє ТСН.Тиждень. 

Ім’я їхнього ворога – контрабандна вакцина.А в руках цілі стоси доказів колосального обману, жертвами якого стали їхні діти.

"Це дуже серйозні речі, це здоров’я наших дітей", – пояснює одна із мам.

Ця історія про тих, кому не треба доводити важливість щеплень. А про те, як можуть нажитися на вашому бажанні захистити дітей від невиліковних хвороб як найкраще. 

Остапчику 9 місяців. Він друга дитина в родині і мама Анна Волотковська дуже ретельно слідкує за календарем його щеплень.

"Все тут у мене гарно підклеєно, що можна було все підтвердити", – розповідає вона.

Читайте також: Повідомили, у яких регіонах найбільший рівень захворюваності на кір

У дитячій картці є запис і про останню, третю, дозу профілактики дифтерії, правця, кашлюку та поліомієліту. АКДП європейського виробника – "Інфанрікс ІПВ" вкололи в одній з приватних клінік в той час, коли мами по всій країні збивалися з ніг у її пошуках. І це виявилося грандіозною помилкою.

"Дітям вкололи невідомо що. Для нашої країни ці серії не призначалися. Вони є заборонені до використання", – пояснює мама.

Ось вони ці серії вакцин, що відкрили нам очі на контрабандний обіг нелегальних вакцин в Україні. За кожну таку дозу в приватній клініці просили до 2000 гривень.

"Вибачте, я коли прихожу в клініку і плачу гроші за законну вакцину, а отримую контрабанду, яка нічим не підтверджена її якість. Нормальний лікар, який професійний  і все.  Він не міг не знати, що він коле", – скаржиться Анна.

Щоб розібратися, чому це взагалі так важливо, законна вакцина чи завезена контрабандою, ми прямуємо до однієї з найбільших приватних клінік 

Детальніше у сюжеті ТСН:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter