Штаб Петра Порошенка розмістив у містах України передвиборні білборди, на яких чинний президент зображений віч-на-віч із главою держави-агресора Володимиром Путіним, та які є офіційним рекламним продуктом, сплаченим із виборчого фонду кандидата.

Читайте також: Порошенко залучив Путіна до боротьби проти Зеленського, порушивши закон: історія скандального білборда

 

"21 квітня. Вирішальний вибір!" – з такою ж фотографією та написом на першій сторінці вийшла й газета. Цю інформацію повідомив керівник секретаріату партії Блок Петра Порошенка Максим Саврасов та зазначив, що "гарант" замовив 4 мільйони примірників даної газети, аби не тільки рекламними щитами, але й пресою "примусити" виборців "зробити правильний вибір". Вочевидь, у штабі чинного "гаранта" таким чином продовжують просувати меседж про те, що Володимир Зеленський, з яким Порошенко зустрінеться в другому турі виборів 21 квітня, нібито є "агентом Кремля".

 

У свою ж чергу штаб Порошенка повідомив про те, що ніяких дозволів про розміщення зображення Путіна на його агітаційних засобах ніхто не брав, адже "він поза законом".

"У Путіна, зрозуміло, згоди не питали. І це природно. Путін – поза законом", – йдеться в повідомленні штабу Порошенка. 

Також у штабі кандидата запевнили, що завдання рекламного сюжету – нагадати країні, що в умовах страшних зовнішніх викликів потрібен "сильний Президент та Верховний Головнокомандувач".

Читайте також: "Проголосуєте за Зеленського – будете горіти в пеклі": як відомий протоієрей агітує за Порошенка

Додамо, що статті 8 закону України "Про рекламу" йдеться, що "у рекламі забороняється вміщувати зображення фізичної особи або використовувати її ім’я без письмової згоди цієї особи".

Стаття 64 також вводить обмеження безпосередньо щодо ведення передвиборчої агітації. Вона забороняє участь у передвиборчій агітації "особам, які не є громадянами України".

Тому, можна сміливо стверджувати, що Петро Порошенко свідомо порушив Закон України, адже використав у своїй передвиборній агітації на білбордах та газетах зображення "особи, яка не є громадянином України" (президент РФ Володимир Путін) та ще й без письмової на це згоди. Та чи відповість "гарант" перед законом?

Віталій Іщук 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook