Луцька районна рада запроваджує проект "Соціальне житло", який передбачає надання житла для освітян, медиків, дітей-сиріт, людей, які опинилися в скрутних життєвих обставинах.

Читайте також: "Наша мета – втілити у життя унікальні проєкти та стати прикладом для наслідування", – голова Луцької райради Олександр Омельчук

Про це йдеться на сайті Луцької районної ради у Facebook.

Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук розповів, що у Горохівському районі є сім приміщень колишніх ФАПів, які не використовуються і саме вони будуть облаштовані комунальним підприємством "Райтеплобуд" під соціальне житло.

Реалізацію цього проекту районна рада розпочала із підписання Меморандуму про співпрацю із Луцьким національним технічним університетом, спеціалістів якого будуть залучати для втілення соціального проекту.

"Луцькою районної радою підписаний Меморандум з ЛНТУ про співпрацю. Ми запускаємо потужний великий проект "Соціальне житло" і нам потрібна допомога фахівців з університету – проектанти, психологи, науковці.

Читайте також: У селі на Волині збудували нову сучасну амбулаторію (фото)

На балансі районної ради є приміщення, які не використовуються, а стоять пусткою , саме їх ми і хочемо використати під соціальне житло для освітян, медиків, людей, які потребують або опинилися в скрутних обставинах внаслідок пожежі, діти-сироти", – розповів Олександр Омельчук.

Ректор ЛНТУ Ірина Вахович наголосила на важливості втілення такого соцпроекту та запевнила, що науковці університету усіляко сприятимуть та допомагатимуть районній раді для найшвидшої реалізації задуманого.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook