У Рівному заарештували вилучені 178 кілограм бурштину, які виявили під час обшуку у цеху.

У приміщенні працювали рівнянки. Слідство, посилаючись на доведення свідків, стверджує, що вони були оформлені нелегально, а сам цех називає підкрильним. Однак, Юксел Юсуф, який орендує дане приміщення, заявляє, що має документи, які підтверджують протилежне, пише Чарівне.

Зі слів прокурора Романа Урбановича, турком не було надано усіх необхідних документів. Правоохоронці вилучили документи та помістили їх у чорний пакет. .

У четвер у суді продовжували слухати клопотання слідчих щодо накладення арешту на вилучене майно. Як стверджує прокурор, у Юксела Юсуфа були лише дві накладні – на придбання 80 кілограм, але одна з них не була проплачена, тому, мовляв, й виникають підозри щодо походження бурштину. Вилучене, за його словами, було визнано речовим доказом у кримінальному провадженні. 

Оглянувши документи та заслухавши сторони, суддя переніс засідання на п’ятницю, 24 листопада. Тоді ж було ухвалено рішення – арештувати весь бурштин, а от верстати та документи вирішено було повернути підприємцю.