Роскомнадзор відправив популярному месенджеру Telegram повідомлення "про необхідність виконання обов'язків організатора поширення інформації".

Читайте також: Telegram, Viber, WhatsApp, Signal: яким месенджером безпечно користуватись

Інцидент трапився через те, що в грудні 2017 року російський суд оштрафував месенджер за відмову передати ключі шифрування ФСБ, пише Новое Время.

У Telegram є 15 днів на передачу необхідної інформації ФСБ. Згідно із законом попередження Роскомнадзора – перший етап процедури блокування месенджера на території Росії. Після закінчення 15 днів Роскомнадзор зможе звернутися до суду для блокування Telegram.

Повідомлення Роскомнадзора було відправлено в день, коли Telegram програв позов у Верховному суді про визнання наказу ФСБ щодо передачі ключів шифрування незаконним. Представники месенджера продовжують наполягати на тому, що для доступу ФСБ до листування користувачів необхідне відповідне рішення суду.

У грудні 2017 року Telegram оштрафували на 800 тисяч рублів за відмову передавати ФСБ ключі шифрування відповідно до російського "пакета Ярової". Telegram вважає своїм обов'язком зберегти таємницю листування.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter