У Румунії на пункті пропуску "Солотвино-Сігету Мармацієй" прикордонники затримали двох громадян Нідерландів, які везли з України у Європу партію героїну вагою 84 кілограми.

Читайте також: В Україну проходить 80% контрабандних наркотиків

Про це повідомляє прикордонна служба Румунії, передає Громадське.

За даними румунських прикордонників, вони затриманими виявилися 29-річна жінка і 44–річний чоловік, їх затримали вранці 4 березня – вони рухались на автомобілі Renault Sport GT, зареєстрованому в Німеччині.

В підлозі автомобіля прикордонники виявили спеціальний резервуар, у якому лежало 167 упаковок з коричнево-жовтою речовиною вагою 84,3 кілограма. Фахівці підозрюють, що це героїн.

Речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян, коментуючи затримання партії наркотиків, повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна", що ДПСУ проведе перевірку щодо того, чи була службова зрада в інциденті із затриманням наркотиків.

Читайте також: Корупційні схеми: як на митниці "відловлюють" хабарників

"Ми проаналізуємо, чи є тут службова зрада. Наразі говорити про те, що тут, можливо, є службова зрада, підстав немає. Щонайменше 10 днів триває будь-яке службове розслідування", – заявив він.

Слободян зазначив, що на кордоні України "багато затримується наркотиків" через відсутність в українських прикордонників спеціальних сканерів, які здатні бачити "нутрощі автомобіля". "Те, що не затримали цього разу, то основна причина, мабуть, у тому, що цей автомобіль не проходив у нас через аналіз ризиків, тобто не було підстав сумніватися в тому, що в автомобілі є якісь приховані речі, тим паче в конструктивних особливостях. Ми, на жаль, не маємо сканерів, які дозволяють побачити нутрощі автомобіля без того, щоб розібрати його на запчастини. Наші колеги з Румунії такі сканери мають", – додав Слободян.

Речник ДПСУ пояснив, що українські фахівці ведуть переговори з партнерами щодо закупівлі таких сканерів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook