Голова райдержадміністрації Андрій Харлампович провів нараду за участі регіонального координатора з підтримки реформи охорони здоров’я у Рівненській та Волинській областях Василя Височанського, головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги Людмили Терещук, завідуючих амбулаторій.

Читайте також: Медична реформа на Волині: чи вдається втілити зміни в життя?

Про це повідомляє Район.Ратне.

Харлампович повідомив, що, за офіційними даними управління охорони здоров’я облдержадміністрації, стан підписання декларацій з сімейними лікарями в Ратнівському районі становить 53%, ‒ повідомляють у відділі внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

Тому для з’ясування причин такого низького рівня запросив представників первинної ланки медицини, щоб спільно здійснити аналіз ситуації по кожній амбулаторії та для швидкого реагування щодо їх усунення.

Читайте також: Уряд затвердив тарифи на медпослуги для пацієнтів

Так, у селах Жиричі, Річиця, Піски-Річицькі основною причиною низького рівня підписання декларацій є релігійні переконання громадян; у селещі Заболоття, селищі Тур – технічні причини, пізнє підключення до електронної системи охорони здоров’я "eHealth".

Керівник виконавчої гілки влади в районі Андрій Харлампович доручив активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу в напрямку підписання декларацій, провести зустрічі з представниками релігійних громад та щотижнево інформувати про тенденцію підписання декларацій.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter