У селі Купичів Турійського району вже 12 років поспіль проводять змагання – Малі олімпійські ігри, участь в яких беруть учні 8-х класів із навколишніх сільських шкіл. Як і у справжніх Олімпійських іграх, тут запалили олімпійський факел та підняли прапор. 

Читайте також: На святкування Дня Кварталу у Луцьку долучилось майже півтори тисячі мешканців (фото)

За словами директора учбового закладу Олександра Гончарука, раніше такі ігри були виключно місцевими шкільними змаганнями, а вже останні два роки переросли у міжрайонне спортивне свято.

"Цього року на змаганнях присутні сім команд. Другий рік поспіль тут бере участь команда Локачинського району, тому це вже міжрайонні змагання. Для дітей такі ігри надзвичайно позитивні, адже вони спілкуються та знайомляться. Для них дуже важлива участь, адже щоразу, коли команди виграють, вони надзвичайно цим пишаються", – розповідає директор. 

Також під час святкування представили і успішно реалізований проект від Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" – придбання музичного обладнання. Це, каже директор, для їхнього навчального закладу було вкрай необхідним. Крім того, в навчальному закладі встановлене спортивне обладнання – тренажери для занять спортом. 

"Ми робимо наголос саме на спорті. В школі діє спортивна секція, заняття в якій тривають до 21-ї години щодня. Сюди приходять займатися не тільки наші школярі, але й дорослі мешканці нашого села та із навколишніх населених пунктів", – розповідає керівник освітнього закладу.

Читайте також: Волинське село відгуляло День народження

Олександр Гончарук додає: хотів би аби біля школи були встановлені ще й вуличні тренажери – для цього написали проект на конкурс, оголошений обласною радою, проте, не виграли. Попри це, керівник закладу свою мрію не полишає.

Крім того, з обласного бюджету були виділені кошти на утеплення фасаду школи. Також рік тому тут був реалізований проект – для школи придбали туристичне обладнання.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter