У церкві Благовіщення Пресвятої Богородиці села Раків Ліс відбулася перша служба після прийняття рішення про приєднання до Православної церкви України.

Читайте також: На Волині ще 9 громад офіційно перейшли до ПЦУ

Нагадаємо, 7 березня, Волинська обласна державна адміністрація прийняла розпорядження про реєстрацію статуту релігійної громади храму у новій редакції.

Однак у церкві служби не проводилися, оскільки за рішенням сільської ради він був опечатаний, пише Район.Камінь-Каширський.

Молитви українською вперше пролунали на порозі храму 17 березня. А у неділю, 24 березня, вже у церкві відбулася перша служба українською мовою.

Тепер церква села Раків Ліс в ПЦУ, під омофором владики Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України та під омофором владики Михаїла, Митрополита Волинського і Луцького.

Тим часом Волинська єпархія УПЦ повідомляє, що Волинський окружний адміністративний суд має розглянути позов щодо здійсненої перереєстрації статуту громади УПЦ села Раків Ліс.

За інформацією єпархії, настоятель громади УПЦ Сіжук оскаржив до окружного адміністративного суду розпорядження голови Волинської ОДА.

Читайте також: У селі неподалік Луцька відбулась перша архієрейська Літургія в ПЦУ

"18 березня 2019 року Волинським окружним адміністративним судом було винесено ухвалу про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження в адміністративній справі", – йдеться на сайті Волинської єпархії УПЦ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook