З нагоди 510-ої річниці першої писемної згадки у селищі Локачі відбувся фестиваль "Мої Локачі, селище моє". Із вітаннями та подарунками від Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" на урочистості прибув депутат Волинської обласної ради Вячеслав Рубльов. 

Читайте також: Сільський ФАП на Волині отримав нове медичне обладнання

Увесь день, від полудня до пізньої ночі, жителів районного центру розважали аматорські колективи та знані волинські гурти. Крім цього, культурна програма включала майстер-класи, роботу містечка майстрів, спортивні змагання та конкурси, виставку картин самобутнього художника Ореста Хмельовського.

Тішилися цього дня і вихованці Локачинського будинку школяра, адже десятьом із них вручили особливі подарунки – комплекти навушників. Крім цього, навчальному закладу депутат Вячеслав Рубльов вручив кольоровий принтер. За словами директора будинку школяра Лесі Войчук, пристрій упродовж кількох років залишався для них нездійсненною мрією. 

До слова, у Локачинському будинку школяра творчі здібності розвиває 861 вихованець. Серед них – 6 призерів Всеукраїнських конкурсів. Пізнають прекрасне діти під керівництвом 31 педагога. 

Читайте також: Сільська школа на Волині підготувалася до зими, замінивши вікна

Депутат Вячеслав Рубльов зазначив, що ті проекти, які покликані розвивати творчі, інтелектуальні та фізичні здібності дітей, мають бути пріоритетними. 

"Завжди радісно приїздити на такі свята, спілкуватися із напрочуд щирими, відвертими людьми, із справжніми патріотами свого селища. У такій атмосфері приємно і працювати, і жити. Переконаний, що нині усім нам вкрай не вистачає ось таких радостей теплого, простого і максимально відвертого спілкування. Натхненний вашою громадою, її успіхами, усіма вами. Щасливий, що у селищі так багато обдарованих дітей. Вірю, що із таким завзяттям та готовністю до боротьби, як у вас можна втілити ще багато гарних ідей", – зазначив Вячеслав Рубльов.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter