В українських школах можуть запровадити електронні щоденники. Крім того, може з'явитися електронна система з даними про уроки, успішність та відвідування. Такі плани реформування середньої школи, пише ТСН.

Читайте також: У МОН назвали нові дати завершення навчального року

Батьки у будь-який момент матимуть можливість перевірити успіхи своєї дитини в онлайн-режимі, розповів голова профільного комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак. Це поки плани, жодного документа ще не ухвалили.

Крім того, у школах можуть впровадити змішану систему навчання. Вчитися учні будуть як у навчальних закладах, так і вдома. "Ми плануємо розвивати онлайн-школу й надалі. Повністю відзнімемо навчальний рік і залишимо всі уроки у вільному доступі на єдиній безкоштовній електронній платформі. Такий ресурс стане чудовим інструментом підтримки для школярів, які пропустили навчання через відсутність". – каже Бабак. 

Онлайн навчання впровадять і для інклюзивних закладів. А для дітей із вадами слуху та зору вже створюють окремі навчальні онлайн матеріали.

Читайте також: У всіх школах України з вересня запровадять коригуюче навчання: що це таке

У профільному комітеті зазначають, що школярі підуть вчитися від вересня. Протягом першого місяця лише повторюватимуть те, що встигли вивчити за карантин. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook