СБУ викрила виробника одягу Gloria Jeans на фінансуванні так званої "ЛНР"

Gloria Jeans у фінансуванні так званої "ЛНР". Одяг цієї фірми шиють в окупованих районах Луганщини, але в Україні він продається з маркуванням виробництва Росії, Китаю, Бангладеш або інших країн, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Виготовлений товар переправляли до Росії через неконтрольований українцями кордон, там підроблювали документи та офіційно ввозили до України. "З Луганська її вивозять на Ростов, і з Росії заїжджає в Україну, ніби як імпорт. Прямо безпосередньо на тих підприємствах в Луганську бірки роблять Made in China, Bangladesh, Russia", - твердить екс-координатор зведених мобільних груп по боротьбі з незаконним перетином людей та товарів через лінію розмежування Родіон Шовкошитний.

Власник компанії Володимир Мельников раніше говорив, що луганська фабрика сплачує податки Росії. "Українські закони то працюють, то не працюють. Але ми працюємо там – дві тисячі чоловік. Податки ми зараз сплачуємо не в Україну, а в Росію, в "ЛНР". А Росія вже якось там розбирається з "ЛНР", - казав гендиректор Gloria Jeans. А після оприлюдненої заяви СБУ Мельников підтвердив факт виробництва одягу в Луганську, але поставки цієї продукції в Україну заперечив – мовляв, уся вона реалізується в Росії. "Ми не можемо не виробляти продукцію в Луганську, бо так ми даємо роботу людям. Ми людей годуємо, а не помагаємо тероризму", - заявив він.

У магазинах Gloria Jeans від співпраці з "ЛНР" також відхрещуються, але давати детальніші коментарі уникають. Лише стверджують, що з Луганська джинси не возять, а виробництво розташоване в Китаї, Бангладеш та інших країнах. В офісі компанії коментувати ситуацію не схотіли взагалі. Керівником компанії "Глорія Джинс Україна" за реєстром юридичних осіб є Олександр Вишняков – директор гуманітарного Фонду Рината Ахметова. Телефоном він запевнив, що до Gloria Jeans уже давно не має стосунку. "Я не працюю в Gloria Jeans уже десять років, мабуть. Може, в них там стара інформація", - заявив Вишняков.

Навіть після того, як СБУ викрила компанію у фінансуванні терористів, магазини мережі спокійно працюють. Покупці про співпрацю російської компанії з "ЛНР" не знали. Реакція на це однозначна: "якби знав – не брав би" і "Gloria Jeans, до побачення". Хтось уночі вже облив червоною фарбою магазин Gloria Jeans у Дніпрі та лишив напис: "Геть бізнес окупантів".