Учора, 20 січня у селі Брониця, що на Камінь-Каширщині, місцевий священик-москвофіл залишив храм, забравши із собою особисті та деякі церковні речі під розписку поліції.

Читайте також: Релігійні баталії в селі на Волині тривають: прихожан не впускають до церкви (відео, фото)

Як раніше повідомлялося, скандал навколо храму у селі Брониця розгорівся, коли більше 80% громади виспупили за перехід церкви до ПЦУ. На заваді став місцевий священик Сергій Голодюк з групкою громадян, що підтримують Московський патріархат.

19 січня місцева влада опломбувала церкву, щоб прихильники МП не винесли церковного майна. Попри заборону, священик того ж дня зняв пломбування та проводив літургію.

20 січня о 12 годині прихильники ПЦУ почали збиратись біля храму на молебень, який мав провести священик ПЦУ отець Олег. До церкви знову прийшла і маленька групка прихожан на чолі з Сергієм Голодюком, які підтримують московську церкву. На місце події прибули оперативники, щоб охороняти порядок. Сергій Голодюк заявив, що не допустить українського священика до храму.

Читайте також: "Церковний" скандал на Волині: сільська громада не може перейти до ПЦУ через настоятеля УПЦ МП (відео)

Спокійно відреагувавши, отець Олег повідомив, що і не збирається захоплювати церкву. Він провів священослужіння на вулиці біля святині. Після молебню, людям все ж ввірвався терпець і вони змусили місцевого отця Сергія покинути храм.

 

Склавши список, він зайшов разом із сільським головою та представником поліції до храму, забрав деякі речі під розписку та покинув святиню. Громада провела його, співаючи гімн України. На даний момент, церква опломбована працівниками поліції, а ключі знаходяться на зберіганні у сільській раді. Церковна громада шляхом голосування обрала парафіальну раду.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter