У соцмережах процвітає новий вид шахрайства, де авантюристи маскуються під "друзів", копіюють їх сторінки і просять про фінансову допомогу. Тим часом кількість постраждалих українців зростає з великою швидкістю.

Читайте також: Ошукати можуть кожного: волинянка перевела шахраю 11 тисяч гривень

Експерт з мережевої безпеки Олександр Бондар наочно показав алгоритм дій шахраїв. Спочатку шахраї створюють кілька фейкових сторінок в соціальних мережах і за нехитрою схемою "легалізують" їх, з яких, власне, і просять про фінансову допомогу в "друзів", пише Сегодня.

Чим більше листів з проханнями розіслано, тим більше ймовірності потрапити на довірливого користувача, який не перевірить дані "прохача".

Під час отримання повідомлення користувач, перш за все, бачить фотографію профілю і для шахрая тепер головне, щоб його "жертва" не стала "досліджувати" всю сторінку.

Читайте також: Шахраї продавали українцям акції Tesla

Щоб не потрапити на гачок аферистів, експерт з мережевої безпеки рекомендує перевірити сторінку того, хто звертається з проханням: чи дійсно вона належить знайомому. Ця людина повинна бути в друзях, а його сторінка не повинна бути порожньою, а містити повідомлення.

В крайньому випадку можна зателефонувати позичальнику і перепитати, чи дійсно йому потрібні гроші, і запропонувати зустрітися "реалі", а не переводити гроші на карту.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter