Лише незалежна Центральна виборча комісія України має здійснювати керівництво за проведенням виборів та рахувати голоси, аполітична охорона має забезпечувати, щоб "тітушки" не змогли зупинити виборців, а продаж і купівля голосів виборців мають бути покарані.

Читайте також: "1000 грн – за 50 душ": лучанин викрив схему БПП з пошуку людей для збору персональних даних

Такі настанови дала посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович, говорячи про майбутні вибори в Україні під час інформаційного марафону "Діалоги в часі", пише УНН.

"У рік виборів, президентських і парламентських, я не можу навіть уявити собі більший пріоритет, аніж запевнення, що українські вибори є вільними та чесними. Дуже важливо, щоб волю українців поважали. На практиці це означає, що лише незалежна Центральна виборча комісія має здійснювати керівництво проведенням виборів та рахувати голоси", – сказала Йованович.

Вона підкреслила, що під час виборчого процесу наглядачів громадського суспільства не мають залякувати, проти них не має бути вчинено фізичного насильства.

Читайте також: "Я тобі кадик вирву, с*ка", – Гордон до "свободівця", який погрожує йому вбивством

"Офіційна, аполітична охорона має забезпечувати, щоб „тітушки" чи інші озброєні групи не змогли зупинити виборців здійснити волевиявлення. Люди, що купляють голоси, мають бути покарані, але також мають бути покарані і люди, що платять їм за їхні голоси. Кампанії, що намагаються фальсифікувати голосування, мають переслідуватись в судовому порядку, а ресурси уряду ніколи не мають бути використані для боротьби з політичними опонентами", – наголосила посол.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook