Питання будівництва Стобихівської школи, що у Камінь-Каширському районі, назрівало роками, однак реальні проблеми розпочалися у вересні минулого року, коли батьки не пустили дітей до школи з аварійними приміщеннями.

Читайте також: Чи запрацює 1 вересня "нова українська школа" на Волині

В цьому селі навчати дітей в таких умовах неможливо, діти там навчаються у три зміни. Безперечно, що районна, обласна виконавча влада про цю проблему знала, проте не зрозуміло, чому протягом багатьох років питання не вирішувалось.
Про це під час прямого ефіру на телеканалі "Аверс" заявила народний депутат Ірина Констанкевич.

"Я була у тій школі і, побачивши таке, важко говорити, що надворі XXI століття. Це не що більше ніж дискримінація, бо у когось "нова українська школа" і там оперують мільярдами, а у Стобихівці такі самі українські діти, за якими майбутнє", - зауважила Ірина Констанкевич.

Нардеп розповіла, що під час спілкування батьків з екс-губернатором Володимиром Гунчиком вони отримали умову, що якщо вони зберуть гроші на будівництво школи, то й влада піде на зустріч. За короткий термін батьки зібрали 600 тисяч гривень для того, щоб почати це будівництво.

Ірина Констанкевич пообіцяла, що теж долучиться до будівництва школи в Стобихівці і вже готуються пропозиції до соцеконому, де закладено перший транш у сумі 500 тисяч гривень. Єдине, що всіх лякає це проект будівництва у 80 мільйонів, який ймовірно десь змушує чиновників відкладати це будівництво, однак це неправильне рішення. Це не єдина така школа і ці питання треба вирішувати комплексно.

Примітно, що у Стобихівці вже одинадцять днів діти не відвідують школу, а батьки готові їхати до Києва, аби у владних кабінетах продовжувати боротьбу за гідні умови для навчання.

Своєю чергою районна адміністрація так і не спромоглася підготувати оптимальний проект сільської школи, роблячи ставку на «гіганта» із бюджетом у 80 мільйонів гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter