Інкубатор для новонароджених немовлят із низькою вагою, із патологіями та вадами розвитку коштує 474 тисячі гривень. Його придбали в результаті проведення відкритих торгів, переможцем яких стала фірма “Онкомедика” (м. Київ), - повідомляє Волинь.

Інкубатор -- японського виробництва, оснащений спеціальним монітором, датчиками контролю температури тіла малюка та системою регулювання мікроклімату. Як розповів завідувач відділення інтенсивної терапії новонароджених Віталій Богданович, апаратура відслідковує частоту серцевих скорочень, насичення крові киснем, вимірює артеріальний тиск, знімає електрокардіограму, одне слово допомагає лікарям стежити за станом маленьких пацієнтів, підтримувати життєдіяльність усіх органів. Минулого року у відділенні за допомогою інкубаторів вдалося виходити понад 400 малюків, а за 9 місяців нинішнього року врятовано 292 немовлят. До речі, у практиці лікарів відділення був навіть 530- грамовий пацієнт, якому допомогли вижити. Дітки ж із вагою 1000-1500 грамів тут не дивина.

Ознайомитися із роботою відділення, де надають допомогу найменшеньким волинянам, вирішили радник міського голови Луцька Ігор Поліщук та начальник управління охорони здоров’я міської ради Микола Якимчук. Побаченим залишилися задоволені.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук зазначив, що турбота про матерів і дітей починається із жіночої консультації, тому міська влада виділила кошти на ремонт її приміщення. Минулого місяця майбутні мами уже мали змогу оцінити комфорт і затишок оновлених фойє, коридорів, кабінетів. Для відділення інтенсивної терапії новонароджених нині придбали якісний інкубатор виробництва Японії. Торік такий апарат для закладу придбав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Головний лікар Луцького пологового будинку Михайло Токарчук подякував міській владі за турботу про наймолодших пацієнтів і їхніх матерів. Приїжджають до Луцька народжувати жінки з усіх районів області і з-за її меж. Тому на Луцький пологовий, до відкриття обласного перинатального центру, покладено підвищене соціальне навантаження. І колектив із ним успішно справляється.