У стінах Волинського національного університету імені Лесі Українки, відбулась довгоочікувана презентація повного академічного зібрання творів Лесі Українки у 14 томах.

Читайте також: У Києві презентували 14-томне видання творів Лесі Українки, яке підготували у волинському виші

До видання увійшли всі знайдені на сьогодні тексти письменниці, відновлено фрагменти та матеріали, вилучені цензурою в попередніх виданнях, додано розлогі текстологічні, історико-літературні та реальні коментарі. Про це інформує пресслужба Луцькради.

Захід зібрав численний викладацький та студентський склад університету, літературні кола міста та області, небайдужих лучан. Також сюди завітали заступник міського голови Ірина Чебелюк, народний депутат України Ірина Констанкевич, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, а також перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Мовенко.

     

Привітав присутніх та подякував за плідну й значиму роботу ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось.

Читайте також: У Луцьку скульптор створив величезний портрет Лесі Українки та персонажів її твору зі снігу (відео)

    

Потому, як член редакційної колегії видання, до слова долучилась Ірина Констанкевич:

"Навіщо ми це робимо? Напевно тому, що ми усвідомлювали: Україна повинна мати таке видання. І ми усвідомлювали, що це місія волинян. Та стояло також і інше амбітне завдання – показати, що саме в університетах генерується наука.

Я дякую усім за величезну роботу, за глибоко усвідомлену місія університету. Адже Волинь матиме майбутнє, поки діятиме потужний Волинський національний університет імені Лесі Українки".

Читайте також: Вийшов перший примірник 14-томного зібрання творів Лесі Українки, яке підготували у ВНУ

 

У свою чергу, працівники вишу подякували народному депутату за підтримку і подарували елемент одягу із вишивкою, що була точно скопійованою із вбрання Лесі Українки.

   

Також присутніх привітала Ірина Чебелюк:

"Велике спасибі тим, хто долучився до реалізації цього проєкту. Книга – безцінний скарб. Скарб, який можуть мати усі. І я бажаю, щоб кожному вистачило сил і натхнення погортати сторінки нового видання творів Лесі Українки".

  

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook