Під час пленарного засідання 21 сесії Волинської облради 26 вересня депутати прийняли рішення про об’єднання Сенкевичівської ЗОШ-інтернату з Володимир-Волинською спеціалізованою школою-інтернатом.

Читайте також: Патрульні та благодійники організували свято для діток з інтернату у Сенкевичівці (фото)

Про це повідомляє БУГ.

Таким чином, з’явилась необхідність синхронізувати роботу між цими навчальними закладами, визначити спільні шляхи руху та розвитку.

Вже з 1 січня, за словами директора Володимир-Волинської школи-інтернату Валентина Вірковського, вони будуть працювати в єдиному освітньому просторі, з єдиним штатним розкладом, з єдиним бюджетом. На зустрічі з колективом та батьками Сенкевичівської школи він зазначив, що нав’язувати якийсь шлях розвитку не буде, – інформує прес-служба навчального закладу.

"Безперечно, ми не будемо придумувати велосипед, тому що ми самі пройшли достатньо складний шлях від сирітського закладу до Володимир-Волинського ліцею, і хочу сказати, що цей термін немалий. Практично, впродовж десяти років ми поволі, еволюційним шляхом перетворювали наш навчальний заклад, і тому розуміємо, що ця школа також не перетвориться відразу, в один момент  в такий заклад, яким ми його бачимо і яким ми хочемо його зробити", – сказав Вірковський

Читайте також: Освітні заклади одного з районів Волині отримали допомогу від благодійників (фото)

Для того, аби процес реорганізації пройшов успішно, проводиться чимала робота. Окрім постійних зустрічей адміністрацій шкіл для обговорення перспектив та поточних робочих питань, було організовано поїздку вчителів Сенкевичівської школи до Володимира-Волинського для обміну досвідом. Вони відвідували уроки, спілкувались з колегами та учнями, знайомились з особливостями організації освітнього процесу.

Під час цієї поїздки переконались, що принципова задача закладу у Володимирі, – надання якісних освітніх послуг, орієнтування не на середнього учня, а на створення рівних умов для всіх дітей шляхом диференціації та індивідуалізації навчання. Вчителі  мають все, що потрібно для якісного навчання: як методичне, так і матеріально-технічне забезпечення.

Також відбулась презентаційна поїздка представників володимирського інтернату до Сенкевичівки, в ході якої було проведено виставку-огляд наукових робіт, учні демонстрували експерименти та ознайомлювали бажаючих з основними принципами роботи різноманітних технічних приладів, що використовуються під час навчального процесу: електронні мікроскопи, портативні метеостанції, набори для проведення хімічних дослідів.

Опісля цього відбувся концерт, на якому представили здобутки вихованців гуртків, що функціонують у нашій школі. Валентин Вірковський виступив перед батьками та учнями, розповівши про бачення основних напрямків роботи щодо об’єднання закладів, звернув увагу на засадничі принципи організації освітнього процесу, та запевнив усіх присутніх, що процес злиття пройде якомога безболісніше для обох закладів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter