Православна церква Московського патріархату вирішила показати, що не бажає конфліктів на фоні розірвання співслужіння з ієрархами Константинопольського Патріархату. Відтак у волинських церквах УПЦ МП будуть молитись за єдність православ’я.

Читайте також: Томос отримає новий глава УПЦ

Про це повідомляєВолинь.

Виголошувати особливі прохання під час літургії за збереження єдності світового Православ’я належить відповідно до рішення Священного синоду УПЦ МП від 25 вересня.

У такий спосіб УПЦ МП вирішила відбілити свою репутацію і показати, що нібито відстоює єдність і рівність православних, а Київський патріархат та Константинополь ніби то хочуть розділити вірян.

Нагадаємо, що на цьому Синоді крім розпорядження про посилення молитви за єдність, прийнято рішення про призупинення співслужіння з ієрархами Константинопольського Патріархату у зв’язку із  призначенням ним двох екзархів в Україні в рамках підготовки Томосу про автокефалію. Цю діяльність в УПЦ МП вважають такою, яка порушує канонічну територію. 

Ймовірне майбутнє визнання Константинополем незалежності українських православних, на Синоді назвали "грубим втручанням у внутрішні справи Української Православної Церкви".

Читайте також: "Не потрібно політикам втручатись у церковні справи", – голова Волинської облради про надання томосу УПЦ

Ймовірне майбутнє визнання Константинополем незалежності українських православних, на Синоді назвали "грубим втручанням у внутрішні справи Української Православної Церкви".

Зазначимо, що засідання Синоду очолював Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Постійними членами Священного Синоду є: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Камʼянець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, секретар Священного Синоду УПЦ, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter