Одномісний стіл з чотирма шурупами на поверхні та стілець коштують більше тисячі гривень бюджетних коштів, а загальна вартість меблів становить понад 1 мільйон гривень.

Читайте також: Вчитель з Волині став лауреатом премії "Успішний педагог"

Про це повідомляє Район.Ковель

В останній день жовтня вже з'являлася інформаці, що у Ковельському НВК "ЗОШ №11-ліцей" на нових партах для першокласників стирчать шурупи. Про це наших журналістів повідомила мама одного із першокласників, яку звати Ольга.

Жінка зазначила, що парти неякісні і застарілі, такі як були за радянських часів 30 років тому. Оскільки шурупи, які стирчать на поверхні парт та стільчиків, будуть чіплятися за одяг школярів.

"На стільцях – така ж картина. Не знаю, який підрядник виконував замовлення, але ці шурупи однозначно будуть псувати одяг дітей. Наскільки я знаю, батьки з інших шкіл уже готують колективні скарги за не якісно виконану роботу – виготовлення таких парт", – заявила Ольга.

Мама першокласника додала, що ця проблема не лише у їхній школі, а й по всьому місту. Батьки школи №3, щоб вирішити дану проблему, – власноруч зашліфовували шурупи.

Читайте також: На Волині батьки заблокували районну раду з вимогою звільнити директора школи

Після критичної публікації на сайті за нові шкільні меблі заговорили і чиновники у Ковельській міській раді.

"По меблях, по якості розібралися? Там все нормально?" – запитав міський голова Олег Кіндер на понеділковій апаратній нараді 5 листопада.

"Розбираємося", – доповіла виконувачка обов’язків начальника управління освіти.

"Ну, будь ласка. Ті люди, які пишуть у Фейсбуці, все… візьміть їх за руку, проведіть, покажіть. Які претензії виставляють?" – дав настанову Олег Олексійович.

"Вже показували", – сказав заступник міського голови з гуманітарних питань Ігор Прокопів.

"І що? І в кінцевому результаті вони вибачилися і сказали: "Ну, ви нам говорили". Да?" – мовив мер міста.

На цьому тему меблів на нараді закрили. А невдовзі на адресу нашого видання надійшов лист від тієї ж пані Ольги, яка стверджує, що "на адміністрацію школи здійснюється тиск з боку органів місцевого самоврядування, які вимагають написати статтю про те, що парти не браковані…"

Читайте також: У Володимир-Волинській школі-інтернат розпочали об’єднання з інтернатом у Сенкевичівці

Є вимоги до шкільних меблів для Нової української школи (Обов’язкова відповідність стандартам ДСТУ ГОСТ 22046:2004, ДСТУ ЕN1729-2:2004 та ТУ, що вимагає Закон України "Про загальну безпечність нехарчової продукції), які склав президент Асоціації меблевих та деревообробних підприємств України "Меблідеревпром", заслужений працівник промисловості, кандидат технічних наук Сергій Сагаль, який є автором 90 наукових праць, у тому числі 40 винаходів.

У вимогах говориться про "матове покриття стільниці", "ступінь блиску робочих поверхонь". Напевно, їх розробник і уявити собі не міг, що у Ковелі, де він колись навчався у школі № 3, учнівські меблі зроблять так, що на поверхні одномісної парти будуть стирчати шляпки чотирьох шурупів. В Інтернеті можна побачити дуже багато сучасних найрізноманітніших одномісних шкільних парт, але всі вони мають гладеньку поверхню. Ковельські меблеві "кулібіни" пішли своїм шляхом, нашвидкоруч зробили сумнівний товар, причому за великі бюджетні гроші.

На письмове звернення депутата Ковельської міської ради Володимира Косцьов’ята виконувачка обов’язків начальника управління освіти міськвиконкому Лариса Жаб’юк проінформувала, що тендерним комітетом управління двічі було оголошено закупівлю сучасних меблів для початкових класів. Проте закупівлі не відбулися у зв’язку із тим, що для участі в аукціоні пропозицію подав лише один учасник – ТзОВ "Люкс Сервіс".

"Керуючись п. 4 ст. 35 Закону України "Про публічні закупівлі", з метою забезпечення учнів меблями, тендерним комітетом управління освіти було прийняте рішення провести переговорну процедуру, щодо закупівлі сучасних меблів для початкових класів нової української школи. До участі на переговори було запрошено ТзОВ "Люкс Сервіс". За результатами переговорів тендерним комітетом прийнято рішення про намір укласти договір з ТзОВ "Люкс Сервіс", – пише Лариса Жаб’юк.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter