Вночі, 12 вересня, у селі Дроздні Ковельського району, невідома особа через вікно проникла до свинокомплексу ТОВ "Віра-1" та викрала 117 поросят м’ясної породи.

Читайте також: Канадсько-американську ферму відкриють на Волині

Про цеповідомляють у слідчому відділенні Ковельського відділу поліції. Господарству завдано майнової шкоди на загальну суму 87 тисяч 353 гривні, – пише Район.Ковель.

Поліцейські, які прибули на місце пригоди, виявили сліди пальців рук. За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження і розпочато розслідування. Ковельський міськрайонний суд ухвалив проведення дактилоскопічної експертизи.

Читайте також: Курям на сміх: волинський нардеп зробив "щедрі" пожертви школам

За даними Асоціації свинарів України, ТзОВ "Віра-1" входить до складу агропромислової групи "Пан Курчак", яка належить нардепу з Волині Сергію Мартиняку. Господарство має статус племінного заводу з розведення свиней породи Велика біла. Маточне стадо занесене до державного племінного реєстру. У селі Дроздні ввело в експлуатацію першу чергу нового репродуктора. Потужність комплексу – 800 свиноматок. Паралельно реконструюють другу чергу проекту (розрахована на 1300 голів маточного стада). Відтак, увесь новий репродуктор розрахований на 2100 свиноматок. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter