Волинський обласний перинатальний центр 12 вересня почав приймати перших пацієнтів. За добу тут народилось двоє діток – хлопчики вагою 3,9 і 3,5 кг. 

Повідомила очільниця медзакладу Ірина Горавська. Пише ІА Волинські Новини.

Читайте також: Для Волинського перинатального центру закуплять дороговартісне обладнання

"З 12 вересня центр розпочав повноцінну роботу і приймає пацієнтів. За цей час в нас народили дві породіллі. Два хлопчики вагою 3925 і 3500 грамів. Мами і дітки в задовільному стані", – повідомила Ірина Горавська.

Нагадаємо, Волинський обласний перинатальний центр – унікальний для України заклад, який приймає породіль не тільки зі всієї Волині та України, але й, як сподівається його керівництво, прийматиме і з-за кордону.



Концепція закладу передбачає поєднання сучасних технологій та передових медичних практик з комфортом та турботою до мам, дітей та членів їхніх сімей.

Заклад розрахований на 3 тисячі пологів в рік, 200 відвідувань поліклінічного відділення в зміну. В стаціонарі знаходяться відділення екстрагенітальної патології, патології вагітності, анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених. А ще 11 сучасних індивідуальних пологових залів з двома акушерськими операційними. Облаштовані і післяпологове та надсучасне гінекологічне відділення.

Капсулу цього закладу в 2001 році заклав покійний ексголова Волинської ОДА Борис Клімчук, тодішній президент Леонід Кучма та забудовник Віктор Чорнуха. І ось, 18 років потому, завдяки зусиллям ідейного натхненника проєкту Бориса Клімчука, голови Волиньради Ігоря Палиці, депутатів, забудовників та меценатів, заклад відкрив свої двері для пацієнтів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook