На території Олицької селищної ради Ківерцівського району посилили карантинні обмеження з метою локалізації вогнища коронавірусної хвороби COVID-19. Про це йшлося під час засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, йдеться на сайті Ківерцівської РДА.

Читайте також: На Волині виявили 771 інфікованого COVID-19: ситуація по районах області

На засіданні розглянули питання про продовження карантину на території району з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392.

Членами комісії, враховуючи оцінку поточної епідемічної ситуації та відсутність ознак для їх послаблення, прийнято рішення не запроваджувати на території району з 22 травня 2020 року послаблення протиепідемічних заходів, визначених пунктом 4 Постанови.

Також розглянуто питання про вжиття епідемічних заходів пов’язаних з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 на території Олицької селищної ради.

З метою локалізації вогнища захворювання, прийнято рішення заборонити функціонування роздрібних, агропродовольчих, стихійних ринків, на території селищної ради відповідно до Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів"; організувати проведення дезінфекційних заходів у жилих, виробничих, навчальних, санітарно-побутових та інших приміщеннях, будівлях і спорудах; вжити додаткових заходів до виявлення та обслуговування одиноких осіб та осіб, які одиноко проживають, серед громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, осіб, які перебувають на самоізоляції, та організувати належний соціальний супровід.

Директору комунального підприємства "Волинська обласна психіатрична лікарня міста Луцьк" рекомендовано стаціонари та відділення перевести в закритий режим із постійним цілодобовим перебуванням персоналу без виходу за територію закладу на найближчі 14 днів із відповідною організацією харчування, побуту, санітарно-гігієнічних заходів та відповідною оплатою медичних працівників та обслуговуючого персоналу (при можливості 300% до окладу).

Читайте також: У місті на Волині виявили новий випадок інфікування COVID-19, двоє містян – у реанімації

Здійснювати обстеження  методом ПЛР 100% працівників закладу та пацієнтів з метою відокремлення хворих від здорових. Дефіцит кадрів, який можливо виник у відділенні у селищі Олика, покрити за рахунок працівників, що працюють в інших структурних підрозділах Волинської обласної психіатричної лікарні із організацією їх довезення.

Зазначимо, що у Волинській області за останню добу зареєстровано 12 нових випадків захворювання на COVID-19: м. Луцьк – 3, м. Ковель – 3, Ківерцівський район – 1, Луцький район – 1, Турійський район - 1, Іваничівський – 1, Володимир-Волинський – 1, м. Нововолинськ – 1.

Загалом станом на 09.30 год. 24 травня в області зареєстровано 771 випадок COVID-19, що підтверджено лабораторно методом ПЛР. Одужало 182 особи. 22 випадки хвороби завершився летально. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook