Начальник управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмила Плахотна розповіла про здійснення цільової програми щодо оздоровлення дітей в області.

Читайте також: Мирка зганьбився під час сесії Волинської облради

Про це стало відомо під час оперативної наради у Волинській ОДА.

"Цього року оздоровленням дітей займатиметься 11 закладів,зокрема, "Супутник", "Ровесник","Світязь", "Оберіг" та ін. Усі заклади уже перевірені. Півмільйона гривень виділено на ремонт закладів, найбільше з цих коштів спрямовано на встановлення засобів протипожежної безпеки. Зокрема у всіх закладах проведено уроки пожежної безпеки", – розповідає жінка.

"Щодо таборів,то в них планується відпочинок 14 тис дітей. Окрім таборів планується робота із дітьми у вигляді екскурсій, гуртків. Спершу оздоровлюватимуться  діти пільгових категорій, зокрема в першу чергу діти сироти та ті, чиї батьки загинули в зоні АТО", – розповіла Людмила Плахотна

Читайте також: Світязь може повторити долю Криму: як вбивають туристичну привабливість Волині

Оздоровлення дітей здійснюватиметься і громадськими, релігійними організаціями.
Зокрема планується витратити 34,6 млн грн на оздоровлення дітей, серед них із обласного бюджету – 18,4 млн,місцеві – 15,2, позабюджетні кошти –1 млн.

Водночас очільник ОДА Олександр Савченко обурився тим, що Плахотна не зазначила нічого про раптові перевірки: "Ви з'їжджаєте з теми. Протягом 2 днів ви подаєте мені склади і графік раптових комісій. Інакше доведеться вжити заходів".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter