Всесвітня організація охорони здоров’я закликає зменшити використання трансжирів з харчових продуктів. Адже кількість випадків смерті через споживання трансжирів різко зросла.

Читайте також: В Україні продається масло, у якому немає молока

Зі слів медиків, щороку кількість випадків смерті через споживання небезпечних жирів зростає до 500 тисяч осіб, передає Країна здоров’я.

У зв’язку з цим генеральний секретар ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус оголосив метою на 2019 – 2023 роки усунення трансжирів з харчових продуктів.

Як відомо, основними джерелами трансжирів є солоні снеки, кондитерські вироби і листкова випічка (трансжири утворюються при гідрогенізації ненасичених жирів у виробництві маргарину).

Читайте також: 90% українських виробників обманюють про фактичний склад своїх продуктів

Вживання великої кількості трансжирів в їжу призводить до серцево-судинних захворювань і підвищеної смертності, адже вони серйозно збільшують вміст холестерину низької щільності у крові.

Тож такий продукт як маргарин, варто усунути з харчових продуктів, замінивши його здоровими альтернативами. На сьогодні норми суворого обмеження вмісту трансжирів у продуктах діють вже у Данії, Фінляндії та Швейцарії.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter