Людей частіше тягне займатися сексом в свята. Це з'ясували вчені і опублікували результати свого дослідження в журналі Scientific Reports, інформує Сегодня.

Читайте також: Католицьке і православне Різдво: в чому різниця

Під час дослідження вони проаналізували декілька мільйонів записів користувачів зі 130 країн в соцмережах і пошукові запити за 2004-2014 роки. Як з'ясувалося, згадка сексу і пов'язаних з ним речей відчутно зростала в дні значущих свят, як світських, так і релігійних, а через дев'ять місяців спостерігалося підвищення народжуваності. Найбільший сплеск інтересу до сексу в переддень Різдва спостерігався в країнах, де переважали мусульмани або християни.

Читайте також: Свято наближається! У чому зустрічати Новий рік 2018

Найбільшу увагу вчених привернув Ураза-Байрам, ісламське свято, дата якого може змінюватися. Незважаючи на те, що в різні роки він відзначався в різні дні, інтерес до сексу у користувачів зростав саме до призначеного дня святкування.

Раніше передбачалося, що підвищений інтерес до сексу у людей в певні періоди часу може бути обумовлений природними факторами, наприклад, тривалістю світлого часу доби. Однак дослідження показує, що це явище носить скоріше культурний характер.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook