У зв'язку з тим, що курс долара в Україні зміцнюється, а за прогнозами економістів, до 2020 року долар може і зовсім стрімко падати, зберігати свої заощадження виключно в цій валюті фахівці не радять.

Читайте також: "Світова криза": експерти розповіли, яким в Україні буде курс долара у 2020 році

Так, за словами одного з експертів з особистих фінансів, вибір валюти залежить від терміну вкладень. Гроші, які українці планують витратити протягом незначного періоду, наприклад, півроку, фінансист рекомендує зберігати тільки в гривнях. А ось довгострокові резерви бажано зберігати відразу в трьох валютах. При чому, за принципом: 40% − в доларах, 30% − в євро, 30% − в гривнях, пише РБК-Україна.

При цьому, євро теж не є зразком стабільності, кажуть експерти, звертаючи увагу на те, що валюта Європейського Союзу істотно просіла до долара за останні роки. Зате у "баксах" набагато більше варіантів для вкладень, ніж у будь−якої іншої світової валюти, та і доларових інструментів на українському ринку істотно більше, ніж єврових.

    Крім того, експерти радять не зберігати гроші у фунтах. Аргументують вони цю пораду тим, що в Британії ніяк не можуть визначитися з Brexit, який невідомо як може вплинути на економіку цієї країни.

    Читайте також: Долар пришвидшив падіння й побив новий рекорд

    Також варто утриматися від накопичення юанів. Але якщо є бажання і можливість відкладати швейцарські франки і ієну − то можна це робити, не замислюючись про ризики, в 2020 році.

    Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook