Працедавцям варто готуватися до підвищення зарплатні, адже цей чинник визначено найвагомішим у виборі нової роботи.

Читайте також: Нардепи хочуть підвищити собі зарплатню майже удвічі

Про це повідомляє UBR.

Середня зарплатня українців за рік збільшилася на 10-20%. В першу чергу роботодавці переплачують молодим фахівцям, вони отримують зарплату більш як на 20%. На підвищення у 30% пішовби лише кожен десятий роботодавець і виключно цінним надійним кадрам.

У рейтингу найбільших зарплат в Україні, лідером стали працівники сфери фінансової і страхової діяльності. За 3 квартал 2017 року середньомісячна зарплата жінок у цих сферах сягає близько 11тис. гривень, чоловіки отримують дещо більше – 17 тис. гривень.

На другому місці за розміром зарплат виявилася сфера інформації та зв’язку: тут середня з/п становить 12 тис.

Третє місце в рейтингу прибутковості професій цього року посіли представники влади. Середня офіційна зарплата у чоловіків, задіяних у сферах держуправління, оборони та обов’язкового соцстрахування, — приблизно 10,5 тис. грн. Зарплата у жінок — 9 600. Найменші оклади в сфері поштового та кур’єрської діяльності — всього близько 3 тис.

Найбільші ринки праці, як і раніше, виявилися в містах-мільйонниках. Робітники й інженери найбільше потрібні в Києві, Харкові та Дніпрі, а торговці — у Львові та Одесі. На другому місці по затребуваності в першій і другій столиці — менеджери з продажу, в Одесі та Львові — виробничники.

Лідером за рівнем середньої зарплати в жовтні цього року був Київ, де в середньому отримують 10792 грн. На другому місці Київська область — 6999 грн., На третьому — Дніпропетровська (6760 грн.).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook