У Запоріжжі дворічного хлопчика, загиблого внаслідок падіння на нього сусіда з восьмого поверху, відмовився відспівувати священнослужитель Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП), коли дізнався, що хрестили його представники УПЦ Київського патріархату (КП) . Про це повідомляє місцеве агентство Forpost.

"Батюшка сказав, що дитина нехрещена, а церква – самозвана. Мати плакала і падала перед ним на коліна, але це не допомогло", – розповів батько покійного Роман Поліщук.

Агентство повідомляє, що відмова прозвучала під час процесії. Батьки повезли тіло в розташований неподалік храм Іоанна Кронштадського (УПЦ МП), але і там відмовилися, закривши двері і попросивши покинути територію церкви.

У підсумку відспівування загиблого хлопчика провів священнослужитель УПЦ КП.

Представник УПЦ МП Євген Молчанов, який відмовився відспівувати хлопчика, заявив Forpost, що Московський патріархат не визнає Київський патріархат і вважає всі обряди "під заступництвом Філарета" недійсними.

"Я молюся за цю дитину вдома, а в храмі не можна, тому що вона нехрещена", – заявив Молчанов.

За його словами, батько хлопчика, почувши відмову відспівувати покійника, ударив його.

Митрополит Запорізький і Мелітопольський (УПЦ МП) Лука сказав, що його підлеглий вчинив правильно.

"Згідно канонів нашої церкви ми не можемо здійснювати обряд стосовно прихожан інших конфесій... Ні батьки, ні священик у ситуації, що склалася, не винні, відповідальність несе ритуальна служба, яка звернулася не до тієї церкви", – заявив він.

Увечері 31 грудня в Запоріжжі чоловік випав із вікна багатоповерхівки і впав на дитину, яка стояла під під'їздом.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook