У Запоріжжі священика Московського патріархату Ігоря Савву позбавили парафії через українську позицію. Він молився за перемогу українських військ на Донбасі та відмовився згадувати у богослужіннях одіозного главу РПЦ патріарха Кирила.

Читайте також: Волинський священик хотів таємно вивезти понад 1,5 млн грн до Росії

Як пише ТСН, про покарання панотця неодноразово попереджали, а 11 березня повідомили – служити у храмі він більше не буде. Представники єпархії прийшли до церкви у супроводі молодиків. Ті залишили храм тільки після виклику поліції.

"Якщо на Україну напали, то це зло, і церква не може бути осторонь цього зла, вона повинна висловити свою думку. Тому, напевно, це найголовніша тема, через яку висловлювалися до нас претензії, до мене особисто", – заявив священик.

Митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука, який приїхав на місце, спілкуватися з вірянами відмовився. З журналістами він теж вирішив не говорити.

У храмі тепер правитиме інший священик, якого надішле Московський патріархат. Частина вірян заявила, що шукатиме інше місце для молитов, оскільки має патріотичну позицію.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter